Z-Man Games

Pandemic Hot Zone Europe (Nordic)

249 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Pandemic: Hot Zone Europe är en ny spännande, fristående, version av den moderna klassikern Pandemic - värdens förmodligen mest spelade samarbetsspel.

Pandemic: Hot Zone blev till när speldesignern Matt Leacock blev inspirerad av den fantastiska mini-versionen av Ticket to Ride som nyligen kom ut, nämligen Ticket to Ride: New York. Detta spel följer samma koncept som den mindre versionen av Ticket to Ride med att erbjuda samma upplevelse som det större originalspelet men i en nedslimmad version som går betydligt snabbare att spela. Detta gör både spelet lättare att ta fram men även att det ofta tar slut precis lagom fort för att det aldrig skall hinna bli tråkigt och man vill ofta spela en gång till. Denna version är även betydligt mindre så att den är lätt att ta med på resor.

Precis som i originalet så spelar man alla tillsammans. Man vinner eller förlorar tillsammans. 2 till 4 spelare från 8 år klarar spelet på ca 30 minuter. Spelet går ut på att skydda världen mot olika dödliga sjukdomar som bryter ut på olika platser.

Du och dina medspelare är medlemmar i en smittkonstrollsenhet, och er enhet måste åka kors och tvärs genom nordamerika för att försöka hindra de dödliga smittorna från att sprida sig, och försöka utveckla ett botemedel i tid, innan epidemin förgör hela mänskligheten.

Den största skillnaden mot originalet är upplevelsen av spelet nu när det går betydligt fortare att spela. I övrigt är detta några nämnvärda skillnader:

Kartan är reducerad till en kontinent istället för hela världen.
Det är färre sjukdomar, sjukdomskuber, utbrott och epedemier.
Antalet kort som krävs för att hitta ett botemedel är minskat och antalet kort man har på hand är minskat.
Antalet möjliga handlingar är något färre.

Dessa förenklingar kan få det att låta som ett mindre intressant spel, men precis som med Ticket to Ride: New York så händer något nästan magiskt när man tar ett riktigt bra spel men beprövad mekanik och bantar ner det till dess kärna.

Obs: Bilderna visar komponenter från den engelska versionen men detta är en nordisk version.

Pandemic Hot Zone Europe (Nordic) finns i kategorin Brädspel. Z-Man Games är ett av våra märken som säljs direkt av Webhallen.

Läs mer…

Kategori: Brädspel