Gigamic

Quarto (Eng)

349 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

OBS: Lång leveranstid. Se Quarto Mini istället (Art nummer 264025)

Spelet Quarto blev en omedelbar succé när det användes i TV-programmet Genikampen i samband med en utslagningsduell år 2016. Spelets magiska förmåga att få alla som ser det att vilja prova på att spela lös igenom rutan och fångade publiken. Spelet är snabbt att lära, snabbt att spela och otroligt roligt.

Spelet består av 16 spelpjäser vilka alla har 4 olika kännetecken. Målet är att skapa en Quatro, vilket man gör genom att få 4 pjäser med samma kännetecken på rad. Problemet är bara att det är din motspelare som väljer vilken pjäs du ska placera varje tur. Varje pjäs är helt unik med dess kombinationer av de olika kännetecknen (ljus/mörk,hög/låg, rund/kantig, ihålig/solid). I början är spelbrädan tom och ingen av spelarna har några spelpjäser. När det är din tur väljer din motspelare först en pjäs åt dig som du sedan skall placera på en valfri tom ruta på spelbrädan. Därefter är det din motspelares tur där du väljer vilken pjäs som skall placeras, och så vidare. Segraren är den som först skapar en Quarto, vilket kan göras horisontellt, vertikalt eller diagonalt. det vill säga att det är 4 i rad av en egenskap (alla höga, alla låga, alla mörka, alla ihåliga och så vidare). Tricket är att maskera vinstmöjligheterna så att motspelaren missar att ha koll på dem.

Om pjäserna är slut och ingen har lyckats skapa en Quarto så kan man börja om (detta är dock ett utfall som är mycket ovanligt att påträffa).

Innehåll:
- Spelplan på 26 x 26 cm
- 16 spelpjäser i trä
- Spelregler.

Utmärkelser: Toy Oscar 1992 – Frankrike, Game of the Year 1992 – Bryssel, Toy Award 1992– Benelux, Game of the Year 1993 – Tyskland, Italien och Nederländerna, Mensa Select Top 5 Best Games 1993 – USA, Parent’sChoice Gold Award 1993 – USA, Consumer’s Toy Award 1994– Canada, Game of theYear 2004 – Finland, med flera.

Quarto (Eng) finns i kategorin Brädspel. Gigamic är ett av våra märken som säljs direkt av Webhallen.

Läs mer…

Kategori: Brädspel