Hur man skapar en plametmodell med en 3D-skrivare

Hur man skapar en plametmodell med en 3D-skrivare

Är du intresserad av rymden och 3D-utskrifter? Då är detta inlägg för dig. Att skapa en Mars simulering med en 3D-skrivare kan vara både en rolig och lärorik upplevelse. Här är stegen för att skapa din alldeles egna Mars modell.

Steg 1: Hitta en modell

Det första steget är att hitta en planetmodell som du kan skriva ut. Det finns flera 3D-modeller gratis tillgängliga på nätet. Du kan använda en modell från NASA:s webbplats eller hitta en på en 3D-modell webbplats som Thingiverse. När du har hittat en modell du vill använda måste du ladda ned filen.

Steg 2: Skapa stödstrukturer

Beroende på storleken på din planetmodell, kan du behöva skapa stödstrukturer för att stödja utskriften. Stödstrukturer är en del av 3D-utskrift som stöder delar av modellen som hänger fritt i luften. Om du inte skapar stödstrukturer kan modellen få defekter eller sluta fungera under utskriftsprocessen. De flesta 3D-skrivare erbjuder automatiska stödstrukturer, men du kan också skapa egna för mer avancerade utskriftsprojekt.

Steg 3: Skicka modellen till 3D-skrivaren

När du har skapat eller letat upp en modell och gjort de nödvändiga förberedelserna, är det dags att skicka filen till din 3D-skrivare. Det kan ske antingen via USB eller trådlöst beroende på vilken 3D-skrivare du har.

Steg 4: Vänta på utskriften

När du har skickat din fil till 3D-skrivaren är det bara att vänta. Utskriftstiden varierar beroende på storleken på modellen, men det kan ta några timmar. Gör något annat under tiden eller varför inte lära dig mer om den planet du skriver ut medan du väntar?

När utskriften är klar du tat du bort stödstrukturerna, målar modellen och vips har du din egna planet!

BIld av WikiImages från Pixabay